0012.jpg

Суми стали містом-партнером з впровадження проекту українсько-німецького технічного співробітництва «Партнерство з модернізації: Енергоефективність у лікарнях», який реалізується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ).

Про це повідомили у Департаменті фінансів, економіки та інвестицій.

У березні-квітні планується підписати Меморандум про співпрацю між проектом GIZ та Сумською міською радою.

З метою істотного поліпшення енергетичної ситуації у лікарнях проектом передбачається надавання технічної допомоги, яка включає:

  • розробку та впровадження системи енергетичного контролю/моніторингу, включаючи професійне програмне забезпечення;
  • проведення енергетичного аудиту;
  • визначення, планування та підтримку здійснення заходів, спрямованих на підвищення енергоефективності та скорочення витрат на енергію (включаючи залучення зовнішніх послуг);
  • підтримку в отриманні доступу до коштів та кредитних ліній для фінансування заходів з енергоефективності та ін.
Нагадаємо, 9 лютого у Сумах перебувала оціночна комісія GIZ, яка вивчила наявний енергоефективний потенціал міста та потреби у реалізації програми енергозбереження, зокрема, галузі охорони здоров’я. Фахівці Німецького товариства міжнародного співробітництва також відвідали дві міських лікарні, спілкувалися з керівництвом міста, працівниками медичної галузі.

У підсумку для впровадження проекту українсько-німецького технічного співробітництва «Партнерство з модернізації: Енергоефективність у лікарнях» серед чотирьох міст-претендентів фінального етапу відбору були обрані Суми та Чернігів.