005.jpg

У четвер, 16 лютого, Служба у справах дітей зібрала прийомних батьків прийомних сімей, батьків-вихователів дитячого будинку сімейного типу міста на спільне обговорення актуальних питань функціонування таких сімей.

У ній взяли участь заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ, представники департаменту соціального захисту населення, управління освіти і науки, відділу охорони здоров’я, міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представники навчальних закладів, відповідальних за роботу з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.

Як повідомила начальник Служби у справах дітей Валерія ПОДОПРИГОРА, наразі в Сумах функціонують 17 прийомних сімей, де виховується 30 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та один дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується семеро дітей.

Учасники розглянули нагальні питання призначення і виплати державної соціальної допомоги, порядок надання житлових субсидій, забезпечення медичного обслуговування, соціальний захист в навчальних закладах та оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.2

Предметом дискусії стали питання реформування системи охорони здоров’я в частині медичного обслуговування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Також, було обговорено питання щодо пільгового кредитування житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу.
Батьки висловили своє бачення розв’язання окреслених проблем, надали конструктивні пропозиції, поділилися своїм успішним досвідом, здобутками.