0010.jpg

Минулого тижня представники школи № 5 взяли участь у навчальному тренінгу для вчителів 15 навчальних закладів України, які є учасниками проекту «Школа енергії 2.0».

Метою тренінгу, який відбувся у Львові, було підготувати учасників проекту, серед яких і школа з Сум, до наступного етапу, зокрема навчити організовувати та проводити Шкільні дні енергії, використовуючи сучасні підходи у залученні широкої громадськості до проведення.

У тренінгу взяли участь представники проекту «Створення енергетичних агентств в Україні» (GIZ) Катерина КАРПЕНКО та Тетяна ПИЛИПЧУК, які поговорили з учасниками про основні етапи реалізації проекту.

У перший день консультанти проекту Кіліан ШУБЕРТ та Віталій ВОЛКОВ розповіли про наступні етапи реалізації проекту, а досвідчені тренерки Інна ІНДУТНА (міжнародна громадська організація 350.org), Ірина БУРБИЛО та Людмила СУЛІК (громадська організація УМКА) у легкій і доступній формі обговорили з учителями доцільні формати події, випрацювали типову програму заходу та проаналізували цільову аудиторію, яка візьме участь у заході.

Другий день тренінгу розпочався з презентації Оленою ВІТРАК медіа-матриці співпраці із засобами масової інформації. Це допоможе учасникам ефективно взаємодіяти зі ЗМІ для висвітлення усіх заходів проекту та поширення його результатів, що сприятиме розповсюдженню інформації про проект, а відтак і покращенню енергоефективності та енергозбереження в українських школах, розширюватиме мережу Шкіл Енергії в Україні та підвищуватиме свідомість учнівської молоді із зазначених питань.

На завершення тренінгу експерт АЕМУ Олег ГАРАСЕВИЧ презентував учасникам надзвичайно цікаву і корисну добірку навчальних матеріалів «Бібліотека Школи Енергії», яка була зібрана, опрацьована і рекомендована експертом до використання вчителями у своїй діяльності в рамках проекту.

Підсумовуючи два дні тренінгу, вчителі випрацювали наступні кроки і отримали завдання до середини березня визначитись із датами проведення Шкільних днів енергії.