002.jpg

Служба у справах дітей у середу, 1 березня, провела на базі школи № 10 зустріч із опікунами та піклувальниками дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які мешкають у місті.

На зустріч були запрошені заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ, представники структурних підрозділів міської ради та навчальних закладів, опікуни/піклувальники над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.

Під час зустрічі підбили підсумки проведення огляду умов проживання дітей, які влаштовані в сім’ї опікунів та піклувальників.

Спеціаліст департаменту соціального захисту населення довів до відома опікунів, піклувальників про пільги, виплати для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та отримання субсидії.

Фахівець управління освіти і науки та завідувач педіатричного відділення дитячої поліклініки проінформували присутніх про забезпечення дітей даної категорії шкільною, спортивною формами, порядок оздоровлення та отримання путівок для санаторно-курортного лікування.

Представник психологічної служби управління освіти і науки приділив увагу питанню попередження суїцидальних проявів серед підлітків через поширення в мережі Інтернет так званих «груп смерті». Дорослим надали рекомендації щодо організації змістовного дозвілля дітей, їх психологічного стану та необхідність

своєчасного реагування на тривожні сигнали у поведінці та емоційному стані підопічних.
Також присутнім порадили, як поліпшити роботу з дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, які перебувають під опікою.

Учасників зустрічі привітали музичними номерами та виступами циркової студії вихованці дитячого будинку.