007.jpg

Працівників поліції провели для учнів школи № 1 урок безпеки та правової освіти.

З незвичною увагою діти слухали лекцію про небезпеку, що становлять вибухонебезпечні знахідки, котрі можуть трапитись їм у житті. Як правильно себе поводити у такій ситуації, що робити та куди звертатись, школярам розповів інспектор-вибухотехнік відповідного підрозділу поліції Віталій МАНЬКО. Він нагадав підліткам, що дотримання так званих «трьох золотих» правил» – не чіпати знайдений предмет, відійти подалі й сховатися за укриття, та повідомити до поліції чи рятувальникам – не лише збереже їм життя, а й убезпечить від каліцтва.

Інспектор ювенальної превенції УПД ГУНП Олександр ГАЛИЦЬКИЙ навів приклади необережного поводження дітей з випадково знайденими боєприпасами та наголосив: «Пам‘ятайте – пустощі чи легковажність у таких випадках категорично неприпустимі, особливо якщо справа стосується вибухонебезпечних предметів. Окрім вас можуть постраждати й інші – ваші друзі чи й взагалі сторонні люди, хто опинився поблизу. Тому будьте обережні та бережіть себе і одне одного».

Аби юні слухачі могли оцінити та закріпити отриману інформацію, правоохоронці показали їм начальний мультфільм, в якому наглядно показано, чого в такому випадку категорично не слід робити та як саме слід діяти.

Учні з цікавістю оглянули муляжі мін, гранат та вибухонебезпечних пристроїв, що були представлені на виїзній експозиції. Правоохоронці детально розповіли, яку небезпеку становить кожен із них і за яких умов може несподівано спрацювати.

Працівники Кінологічного центру ГУНП в Сумській області показали учням, чому і як навчають службових собак, і надали можливість спробувати себе в ролі кінолога-початківця.