0010.jpg

Фахівці «Клініки, дружньої до молоді» міської дитячої лікарні Святої Зінаїди сумісно з представниками Всеукраїнської асоціації студентів-медиків поспілкувалися із студентами Сумського медичного коледжу на тему «Відповідальність починається з мене».

На інтерактивну зустріч, організовану в рамках флеш-мобу у соціальних мережах #ТЕСТнаВІЛ та лекторії «Молодь за здоровий спосіб життя», завітали більше 300 майбутніх медичних працівників.

Студентам нагадали про основні принципи роботи та специфіку закладу «Клініка, дружня до молоді».

Завідувачка Владлена КОНЦЕВИЧ провела групове дотестове консультування, розповіла про всі шляхи передачі ВІЛ та засоби захисту. Окрема увага була приділена здоровому способу життя та донорству крові як засобу слідкувати за своїм здоров’ям та водночас допомагати хворим. До студентів звернулись із закликом бути небайдужими до людей, які потребують допомоги та долучатися до донорського руху. Серед студентів медичного коледжу вже є багато донорів.

Студенти медичного інституту, представники Всеукраїнської асоціації студентів-медиків Ірина ХИЖКОВА та Віталій БАГАТЕРЕНКО нагадали присутнім про всі методи контрацепції, зауваживши, що використання презервативу під час статевого зв’язку – це стовідсотковий метод убезпечити себе від небажаних наслідків.

Як зазначають організатори, головне завдання подібних зустрічей – донести до молоді, що ВІЛ–інфекція - керована епідемія. Від кожного особисто залежить, чи поставить він під загрозу своє майбутнє, здоров’я своїх дітей, чи буде приймати правильні рішення.

Студенти переглянули документальний фільм про реальне життя людини з ВІЛ з метою мотивування пройти тест на ВІЛ.

Після завершення зустрічей молодь отримала тематичну методичну літературу.