006.jpg

У Сумах відбулись пам’ятні заходи з нагоди 31-ої річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

Зранку біля пам'ятного знаку «Жертвам Чорнобиля» відбувся мітинг-реквієм, в якому взяли участь представники органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, учасники ліквідації аварії, духовенство.

«Сьогоднішній день увійшов в історію, як день болю і трагедії. Він розділив життя в Україні на «до» та «після». Від щирого серця дякую всім «чорнобильцям», які свого часу, не роздумуючи ні хвилини, пішли, аби ціною свого життя зупинити біду, що загрожувала мільйонам українцям», – зазначила, звертаючись до присутніх на мітингу, заступник міського голови Ольга ВОЛОШИНА.

Вона запевнила, що міська влада робитиме все можливе для вирішення проблем ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

«Ми розуміємо, що далеко не все ми зробили для того, щоб полегшити ваш біль і ваші страждання, яких ви зазнаєте через те, що ліквідовували ту аварію. Будь ласка, якщо маєте проблеми, звертайтесь, і ми намагатимемось їх вирішувати, бо не всі проблеми ми знаємо», – зазначила заступник міського голови.

По завершенню офіційної частини мітингу, духовенство Свято-Воскресенського кафедрального собору провело панахиду за жертвами техногенної катастрофи. Після чого присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання і поклали квіти до пам'ятного знаку «Жертвам Чорнобиля».

Потому в обласній філармонії відбувся концерт, присвячений 31-й річниці аварії на ЧАЕС.