0010.jpg

У навчальних закладах Сум створили 58 таборів, де оздоровиться понад 5,5 тисяч дітей.

Із загальної кількості таких таборів 31 – пришкільний, 24 – профільні, три – дитячі заклади праці та відпочинку. Працюватимуть усі вони з 29 травня до 16 червня.

У пришкільних таборах планується оздоровити 4250 учнів, у профільних – 1255 дітей, у дитячих закладах праці та відпочинку – 75 школярів. Усього – 5580 дітей.

Роботу мовних таборів при загальноосвітніх навчальних закладах організовано у 24 школах, де є профільні класи та класи з поглибленим вивченням іноземної мови, з обов’язковим залученням вчителів іноземних мов, студентів та волонтерів. У всіх пришкільних таборах щодня проводяться «хвилини спілкування іноземною мовою».

На харчування дітей в пришкільних, профільних таборах з денним перебуванням, дитячих закладах праці та відпочинку з міського бюджету виділено 939,5 тис. грн.

У таборах з денним перебуванням організовано дворазове харчування на суму 22–24 грн. на одного учня на добу (12 грн. – кошти міського бюджету), у дитячих закладах праці та відпочинку – дворазове харчування на суму 21–24 грн. (14 грн. – бюджет).

У відповідності до планів роботи таборів з денним перебуванням організовано різноманітну дозвіллєву діяльність дітей, переважно конкурси, бліц-турніри, спортивні змагання, тренінги, квести, пленери, флешмоби, щодня екскурсії до музеїв, театрів, бібліотек міста, ботанічного саду, військової частини, поліції, пожежної частини тощо.

Проводяться заходи патріотичного спрямування, присвячені державним, народним святам, історичним та пам’ятним датам, зустрічі з учасниками антитерористичної операції.