003.jpg

Сьогодні, 2 серпня, у Сумах відбулися урочистості з нагоди Дня високомобільних десантних військ.

Офіційна частина святкування відбулася біля Меморіалу загиблим воїнам-інтернаціоналістам. Тут зібралися всі, хто служив у повітряно-десантних військах, учасники АТО, їх родини та пересічні сумчани.

Під час урочистостей з привітаннями до воїнів звернувся заступник міського голови Степан ПАК. Він наголосив, що бійці-десантники завжди були і залишаються втіленням гідності та честі, відданості своєму народові та службовому обов’язку.

«Від імені міського голови та всієї сумської громади вітаю вас із сьогоднішнім святом, Днем високомобільних військ України. Шановні офіцери і солдати, ветерани високомобільних військ, завдяки вашому прикладу у Сумах зростає молоде покоління патріотів. Низький вам за це уклін. Миру у ваші родини, бо лише у мирі і злагоді ми зможемо побудували міцну Україну і заможні громади. Слава десантникам! Слава Україні!», – звернувся заступник міського голови до десантників.

Потому Степан Пак нагородив Почесною грамотою міського голови «За активну життєву позицію з розбудови ветеранського руху в місті Суми, військово-патріотичне виховання молоді та з нагоди Дня високомобільних десантних військ» воїна-інтернаціоналіста, десантника Сергія ВІЧІСЕНКА.

Також із привітаннями до десантників звернулися заступник Сумського обласного військового комісара, підполковник Олег СКІЧКО, голова міської організації Української спілки ветеранів Афганістану Володимир РИКУН, кіборг Донецького аеропорту Артем ГРЕБЕНЮК.

Представники влади, військовослужбовці та громадськості поклали квіти до Меморіалу загиблим воїнам-інтернаціоналістам та вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

Далі усіх присутніх запросили долучитись до активного святкування вже у міському парку ім. Кожедуба, де на гостей чекали стрибки з парашутної вишки та польова кухня.