001.jpg

Зранку в обласному центрі розпочалися урочистості з нагоди Дня визволення Сум від нацистських загарбників і Дня міста.

Цьогоріч святкування цих двох знаменних дат почалося біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, до підніжжя якого представники міської та обласної влади поклали квіти. Потому разом із сумчанами та гостями міста посадовці рушили до міського кладовища, де віддали шану загиблим у зоні проведення АТО, а також вклонились братській могилі «Мати-Батьківщина» та пам’яті загиблих польських воїнів.

Після цього біля Меморіального комплексу «Вічна Слава» відбулися покладання квітів та урочистий мітинг «Війна відгриміла та пам’ять жива».

Очільник обласного центру Олександр ЛИСЕНКО привітав городян із Днем визволення Сум від нацистських загарбників. Він наголосив на тому, що цей день має надзвичайно велике значення для кожного городянин, адже завдяки відвазі та незламності духу вже тепер ветеранів Другої Світової війни, 74 роки тому Суми звільнились чужоземної навали: «Люди, які брали участь у визволенні нашого міста, стали для нас прикладом того, як треба любити своє місто, розбудовувати його та докладати максимум зусиль, аби воно процвітало».

Зі словами привітань до сумчан звернувся і голова ради міської організації ветеранів Микола БОНДАРЄВ. Принагідно він подякував міській владі за те, що підтримує ветеранів, допомагає відстоювати їхні інтереси, зокрема, право на гідні пенсії.

Вітали всіх присутніх на урочистому мітингу і вихованці Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» ім. І. Г. Харитоненка, які з нагоди свята подарували творчі номери та пройшли святковою ходою.

Напередодні 74-ї річниці визволення міста Суми від нацистських загарбників міський голова, його перший заступник Володимир ВОЙТЕНКО і заступник Альона ДМІТРЄВСКАЯ поспілкувались із ветеранами Другої Світової війни у неформальній обстановці. На початку присутні хвилиною мовчання вшанували Героїв усіх часів, що віддали свої життя за волю рідної землі та народу.

Серед тем, що порушувались під час зустрічі – військово-патріотичне виховання молоді. Поважні сумчани наголосили на необхідності посилення даної роботи та урізноманітненні форм і пообіцяли свою посильну підтримку в цьому.

Також ветерани подякували керівництву міста за ті позивні зміни, що відбулись останнім часом у Сумах. Зокрема висловили вдячність за благоустрій колишнього військового містечка, де розташований один із осередків ветеранського руху – Будинок ветеранів. Керівники міста запевнили, що роботи з благоустрою цього куточка міста будуть продовжені.