0012.jpg

Міський голова Олександр Лисенко у п'ятницю, 6 жовтня,  взяв участь в урочистостях з нагоди святкування 100-річчя загальноосвітньої школи № 4 імені Героя України Олександра Аніщенка.

Звертаючись до педагогів навчального закладу, її колишніх і нинішніх учнів, очільник міста зазначив, що історія школи – це історія поколінь, чиї життя тим чи іншим чином були пов’язані з цією школою.

Олександр Лисенко побажав школі подальшого процвітання та вивчити ще не одного видатного учня.

Посадовець запевнив присутніх у тому, що міська влада займається питанням ремонту центрального корпусу школи, який є пам’ятником архітектури місцевого значення. За словами очільника міста досягнуто порозуміння з депутатами Верховної Ради у питанні фінансування проведення даних робіт коштом міського та державного бюджетів.

«Ми розуміємо, що це історична цінність, наша спадщина, яку повинні відновити, щоб вона існувала далі. Ми провели необхідне обстеження покрівлі та фундаменту і, гадаю, наступного року почнемо ремонтні роботи. Зрозуміло, що це справа не одного року. За нашими підрахунками необхідно 30-40 мільйонів гривень, тож розраховуємо і на допомогу меценатів, – зазначив Олександр Лисенко. – Переконаний, якщо є спільна мета і спільне бажання, то нам вдасться відродити історичне приміщення 4-ої школи».