007.jpg

У середу, 1 листопада, під головуванням заступника міського голови Ольги ВОЛОШИНОЇ відбулось чергове засідання міського комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Присутні проаналізували стан забезпечення безперешкодного доступу для осіб з обмеженими можливостями за попередніми результатами обстеження вулиць міста.

Як розповіла Ольга Волошина, минулого тижня три групи провели обстеження середмістя, вивчаючи стан доступності об’єктів соціальної інфраструктури. До перевірки звісно ж, залучити сумчан, які пересуваються на візках. Вони моніторили, чи можна потрапити до приміщень таких об’єктів. Наразі, відповідним службам та організаціям ще є над чим працювати, тож варто визначитися з обсягами та фінансуванням відповідних робіт на наступний рік.

Представники громадських організацій, які опікуються людьми з інвалідністю, звернули увагу на встановлення вказівників для потреб сумчан з обмеженими можливостями, зокрема, і у адміністративних будівлях.

Крім цього члени комітету обговорили стан роботи ліфтів та облаштування пандусів до під’їздів житлових будинків, де мешкають візочники.

З початку року побудовано чотири пандуси, втім потреба є удвічі більшою. Тож департаменту інфраструктури міста доручено опрацювати питання технічної можливості побудови пандусів та виконати розрахунки необхідного фінансування у бюджеті 2018 року.