004.jpg

У Сумах вдруге відзначають День українського добровольця.

Опівдні представники міської та обласної влади, військовики, громадськість та духовенство прийшли на Алею Слави, де поховані сумчани, котрі знайшли вічний спокій, захищаючи рідну державу. Представники УПЦ КП відслужили панахиду за спочилими, а потому вдячні земляки поклали до могил бійців квіти.

«Почасти добровольцями ставали люди, котрі були далекими від війська, не мали необхідних знань і навичок, а здобували їх уже на передовій. Сумчани вдячні всім їм за те, що у важкий для України час вони не вагаючись стали на захист суверенітету і територіальної цілісності України», – зазначила заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ.

День українського добровольця відзначається вдруге. Свято встановлено рішенням Верховної Ради від 17 січня 2017 року з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Саме 14 березня чотири роки тому кілька сотень добровольців, більшість з яких були активними учасниками Євромайдану, відправились на схід захищати Україну від окупантів.