007.jpg

У вівторок, 13 березня, у міській раді провели чергові навчання для працівників.

Організував ці навчання відділ організаційно-кадрової роботи міської ради. У його рамках розглядалися два актуальні питання. Спочатку голова правління ГО «Антикорупційний штаб» Галина ЯНЧЕНКО провела навчання з питання щодо заповнення електронної декларації та презентувала чат-бот «Держслужбовець Тарас». Вона акцентувала увагу на найбільш поширених помилках при заповненні документа.

Учасники навчань отримали інформацію та консультації щодо заповнення електронної декларації, а також відповіді на актуальні питання, що виникають під час цього процесу.

Усім учасникам Галина Янченко продемонструвала, як працює чат-бот «Держслужбовець Тарас» і зазначила, що він розроблений спеціально, щоб надавати покрокову інструкцію із заповнення е-декларації, надсилати нагадування про терміни подачі декларації, шляхи отримання й уточнення інформації, необхідної для заповнення документа.

Також під час навчання обговорили не менш важливе питання – впровадження медичної реформи в Україні. Із ключовими положеннями законодавства щодо реформування галузі охорона здоров’я, термінами її впровадження, етапами реформування та змінами безпосередньо в сумських медичних закладах присутніх ознайомили заступник міського голови Максим ГАЛИЦЬКИЙ та в.о. начальника відділу охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО.

Як зазначили спікери, зміни відбуватимуться поступово. Протягом 2018 року планується перехід на нову модель фінансування системи охорони здоров’я на первинному рівні. Прийом вузьких спеціалістів у поліклініках і надання медичної допомоги у стаціонарах не будуть змінюватися. Все залишається, як є, до 1 січня 2020 року. Зазначили, що починаючи з квітня цього року, кожен громадянин має вибрати свого лікаря та підписати з ним відповідну декларацію. Для цього також буде певний перехідний період. Зауважили, що не є необхідним вибирати лікаря саме за місцем проживання чи місцем прописки. Коли пацієнт приходить до свого лікаря первинної ланки, він має право безкоштовно отримувати послуги, визначені державою. Починаючи з 2019 року відбудуться зміни в оплаті за надану медичну послугу пацієнту за даним тарифом на вторинній та третинній ланці. До 2020 року вся система охорони здоров’я перейде на прямі оплати від Національної служби здоров’я України лікарям та медичним установам усіх напрямків спеціалізації.

Присутні під час навчання ставили чимало запитань, на які отримували вичерпні відповіді.