0012.jpg

Відділ охорони здоров’я підписав із двома енергоаудиторськими кампаніями договори на проведення енергоаудитів семи медичних закладів міста, що здійснять у рамках проекту GIZ «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях».

Підписання пройшло за участі в. о. міського голови Володимира ВОЙТЕНКА, заступника міського голови Максима ГАЛИЦЬКОГО, працівників структурних підрозділів міської ради, керівників енергоаудиторських компаній ТОВ «АЙТІКОН» та ТОВ «Адамсон», представників проекту GIZ «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях».

Як зазначив Володимир Войтенко, у 2017 році за фінансової підтримки проекту GIZ «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях» було проведено енергоаудит основної будівлі міської клінічної лікарні № 1. І, у відповідності до рекомендацій енергоаудиторів, вже у поточному році за кошти міського бюджету заплановано реалізувати частину заходів із підвищення енергетичної ефективності цієї лікарні. А саме: замінити віконні та двірні блоки, капітально відремонтувати покрівлю з додатковою теплоізоляцією, замінити обладнання харчоблоку на енергоефективне, облаштувати припливно-витяжну вентиляцію з рекуперацією.

Цього разу для енергоаудиту обрали сім медичних закладів різного типу: стаціонарні лікарні, поліклініки, пологовий будинок. Енергоаудиторська компанія ТОВ «Сервісна компанія «Адамсон» проводитиме енергоаудит міської клінічної лікарні № 4, міської клінічної лікарні № 5, міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди та міського клінічного пологового будинку Пресвятої Діви Марії, ТОВ «АЙТІКОН» – Центру первинної медико-санітарної допомоги № 3, поліклінічного відділення № 2 міської клінічної лікарні № 1, міської стоматологічної поліклініки.

«Прошу серйозно поставитись до проведення енергоаудитів відповідальних осіб відділу охорони здоров’я, енергоменеджерів лікарень, вчасно надавати необхідну інформацію, документацію енергоаудиторським компаніям для виконання робіт на високому й якісному рівні», – наголосив Володимир Войтенко.

За результатами перевірок оберуть пілотний заклад, в якому проведуть повний комплекс заходів з підвищення енергоефективності.

«Важливо відзначити, що в державі триває медична реформа, в контексті цього ми плануємо поліпшувати надання якості медичної допомоги, а проведений енергоаудит допоможе нам зробити кроки для покращення якості умов перебування пацієнтів у лікарняних закладах, – додав заступник міського голови Максим Галицький. – Сподіваюся, що наші спільні зусилля дійсно стануть черговим позитивним кроком для реалізації поставлених цілей».

Після підписання присутні обговорили деталі виконання енергетичних обстежень у лікарнях Сум, календарний план виконання контракту, вимоги до звіту з енергетичного аудиту.