Print
Hits: 3331

9 березня жителі обласного центру вшанували пам’ять про Тараса Шевченка.

Цього дня віддати шану українському пророку зібралися представники обласної влади, громадських організацій, духовенства, міський голова Олександр ЛИСЕНКО, діячі культури та небайдужі сумчани.

Учасники зібрання поклали квіти до пам’ятника Тараса Шевченка. Далі урочистості продовжилися в обласній філармонії.

«Нехай «Заповіт» Великого Кобзаря стане заповітом для нас у справі збереження рідної мови та звичаїв. Нехай вогонь його душі запалить у наших серцях іскру Віри, Надії, Любові до рідної землі, свого народу», – зазначив міський голова під час виступу.

Він також провів паралелі між постаттю Тараса Шевченка та української військової, Героя України Надії Савченко, яка нині перебуває на території Російської Федерації як політичний в’язень. Жінка готова віддати життя за свої патріотичні переконання і вже стала сучасним символом нескореності українського духу.

Під час урочистостей Олександр Лисенко вручив Почесну Грамоту міського голови учителю української мови та літератури Сумської гімназії №1 Ніні ПАРІЄНКО за багаторічну сумлінну працю з викладання та пропагування української мови.

За високий професіоналізм та багаторічне відстоювання української мови, як державної в системі національної поліції Почесною грамотою нагороджено спеціаліста сектору комунікації Сумського відділу поліції Володимира КУЗЬМЕНКО.

За пропагування духовної української національної ідеї та активну громадську діяльність Почесну грамоту вручено протоієрею Свято-Воскресенського кафедрального собору УПЦ Київського Патріархату Петру ПОПАДИНЦЮ.

За успіхи у вивченні рідної мови та активну участь у міських та обласних олімпіадах з української мови Грамотою міського голови нагороджено ученицю школи №9 Богдану МОСКАЛЕНКО.

Під час урочистостей свої подарунки дарували співочі та танцювальні колективи міста, а учасники зібрання декламували вірші Великого Кобзаря.