002.jpg

Колектив і студенти СумДУ відзначають 70-річчя з часу створення вишу.

Серед гостей, які завітали привітати дружню університетську родину, –  міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

«Приємно відзначити, що протягом всієї історії існування вуз виховував і виховує понині нові покоління українців, які змінюють майбутнє країни. Ваша щоденна праця це інвестиції в людей – інвестиції в розвиток, адже розумна молодь – це той фундамент, на якому розвиватиметься наша могутня та успішна українська нація», – наголосив очільник міста.

Олександр Лисенко щиро подякував ректору вузу Анатолію ВАСИЛЬЄВУ за активну співпрацю з міською владою, впровадження спільних проектів, розвиток науки і освіти та ІТ-технологій у Сумах.

«Ваші випускники посідають ключові посади в різних установах, організаціях міста, області та країни. Велика кількість випускників вишу працює в міській раді і гідно використовує здобуті знання при виконані своїх обов’язків, – зауважив, звертаючись до ректора СумДУ, Олександр Лисенко. – Щиро дякую за вашу працю, і ваш вклад у виховання та становлення молодих спеціалістів, що розбудовують країну, і зміцнюють її потенціал».

Грамотами та подяками міської ради Олександр Лисенко відзначив ряд професорів та співробітників вишу.

Долучились до привітань на адресу колективу СумДУ перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО та заступник міського голови Степан ПАК.

Зокрема, перший заступник очільника міста подякував викладачам, за те що зберігають унікальний науковий потенціал і багаторічні традиції освітнього закладу та продовжують давати молоді знання вищого ґатунку.

Також вітали присутніх президент Національної академії педагогічних наук України, голова Наглядової ради СумДУ Василь КРЕМЕНЬ та начальник відділу природничої та технічної освіти Департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Алла РИБАЛКО.

Продовжилося святкування Дня народження університету виступами кращих солістів і колективів вишу та міста.