0012.jpg

Відсьогодні в консультативно-діагностичному відділені № 2 КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» хірургічні маніпуляції проводять в оновлених кабінетах.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО оглянув відремонтовані приміщення, а також проінспектував перебіг ремонтних робіт, що тривають у закладі.

Ремонт кабінетів хірургічного профілю здійснив благодійний фонд «Технологія». Окрім ремонтних робіт, благодійники оснастили кабінет лікаря і перев’язочні необхідним обладнанням та інструментарієм. Зокрема, є функціональні операційні столи, бактерицидні лампи для дезінфекції, сухожарові шафи, кондиціонер із іонізацією повітря, сучасний хірургічний світильник.

«Мене, як звичайного сумчанина і батька, переповнюють почуття, адже відтепер тут все нове і найкраще. Запевняю, що робитиму все, щоб діти нашого міста були здоровими», – сказав хірург Володимир СТАВНИЧИЙ.

Директор благодійного фонду Григорій ПЕТРЕНКО повідомив, що на оновлення трьох приміщень спрямували 715 тис. гривень. Очільник міста Олександр Лисенко подякував благодійникам і повідомив, що є задуми на подальшу співпрацю, адже медицина для дітей – це те, чому міська влада та благодійний фонд «Технологія» приділяють найпершу увагу.
«Це не перший результат нашої співпраці з благодійним фондом «Технологія». Те, що вже зроблено, в поліклініках і стаціонарах – велика справа. Працюємо далі у напрямку покращення умов у дитячих медичних закладах, а також над проєктом створення реабілітаційного центру – у цьому питанні також маємо порозуміння», – сказав міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Наразі коштом міського бюджету продовжуються роботи з утеплення будівлі консультативно-діагностичного відділення № 2, також ведеться будівництво нового пандуса, що більш зручним для мам із візочками.