003.jpg

У Сумах поховали уродженця міста командира 128-ої гірсько-штурмової бригади Євгена Коростельова, померлого від отриманих у зоні ООС поранень.

Життя 41-річного сумчанина обірвалось через отриманні множинні вогнепальні осколкові поранення кінцівок у ході виконання чергового завдання у зоні бойових дій. Клопітка робота лікарів нажаль не врятувала його від смерті.

В останній путь бійця проводжали рідні, близькі, колеги, представники міської і обласної влади та небайдужі сумчани.

Прощання з військовим розпочалось біля будинку загиблого, далі у Свято-Воскресенському кафедральному соборі відбулась заупокійна літургія.

Пішою ходою через «живий» коридор земляка провели центральними вулицями міста до Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» ім. І. Г. Харитоненка, де він розпочав кар’єру військового.

«20 років тому на цьому плацу Євген Володимирович одяг свої перші погони – лейтенантські. Служив він у найкращих українських військах і чітко виконував кожне поставлене перед ним завдання. Сьогодні сумують всі, хто знав і любив, і буде любити нашого бойового побратима. Спочивай із миром, командире!» – сказав перший заступник секретаря РНБО України Михайло КОВАЛЬ.

Емоцій від болю та туги за Євгеном не стримував ніхто – офіцера з великої літери оплакував кожен.

Очільник міста Олександр ЛИСЕНКО звернувся до рідних загиблого командира із словами вдячності та поваги за те, що виростили гідного сина та оборонця України: «Складно знайти слова...відвага, воїнська честь, патріотизм – це все про нього. Ми завжди будем пам’ятати Євгена таким, як на останніх фото – мужня людина, справжній захисник, воїн. Вчора телефонував його друг і просив сказати, що він – це гордість України. Дякую батькам за такого сина і висловлюю найщиріші слова співчуття».

Поховали командира 128-ої гірсько-штурмової бригади на Алеї Героїв на Центральному кладовищі міста.

Указом Президента України від 19 листопада 2019 року полковник Євген Коростельов за особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові, нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня (посмертно).