005.jpg

Працівники КП «Зеленбуд» спільно із міським головою Олександром ЛИСЕНКОМ висадили клени на одній із сумських вулиць.

Посадили молоді дерева на вул. Металургів вздовж автошляху, на місці, де раніше росли тополі, які через аварійний стан довелось видалити.

Як повідомив директор КП «Зеленбуд» Володимир ЛАВРИК, у цьому році на посадкові роботи передбачено півмільйона гривень – це висадка дерев у кількості 275 шт., кущів – 110 шт. Основна мета 2019 року – прикрасити узбіччя доріг.

«Ми вже висадили кущі бузку, гібіскусу, зокрема на проспекті Курському з’явились 130 кленів Королева Єлизавета. Тут на вулиці Металургів ми висаджуємо 35 червонолистих кленів Фрімана – гібрид червоного та срібного кленів. Ростуть ці дерева зазвичай 15–20 м заввишки. Далі будуть висаджені дуб, граб та гледичія. Зараз також посилено працюємо у питомнику: близько 130-ти саджанців сосни вже виросли на 30 см. На наступний рік теж чималі плани – хочемо придбати близько двохсот кленів Фрімана та Королеви Єлизавети», – додав комунальник.

Очільник міста Олександр Лисенко також долучився до озеленення міста. Посадовець зазначив, що окрім будівництва доріг і тротуарів, ремонту лікарень та садочків дуже важливо піклуватись і про навколишнє середовище Сум, його легені.

«Дбаємо про здоров’я сумчан та екологічний стан нашого міста. Важливо працювати не тільки на благо теперішнього, а й майбутнього, саме здоровим та чистим киснем цих дерев дихатимуть наші діти. Чим більше дерев, тим краще. Ми і далі будемо впроваджувати «зелену» політику», – наголосив міський голова.

Керівник обласного центру закликав сумчан бути виваженими, якщо вирішили видаляти якесь дерево. Адже навіть серед аварійних дерев є ті, котрі можна кронувати та підрізати, тим самим зберігши для подальшого росту.