0012.jpg

Працівники КП «Шляхрембуд» відучора забезпечують розчищення автошляхів від снігу.

Снігопад в обласному центрі розпочався 2 грудня, близько 22:00. Згодом він став інтенсивнішим, і вже з 23:00 на вулиці міста у посиленому режимі вийшли працівники КП «Шляхрембуд».

«Випробування першим снігом пройшли! Дякую комунальним службам за відповідальне ставлення до роботи!», – сказав міський голова Олександр Лисенко.

Як повідомив директор КП «Шляхрембуд» Олександр ВЕГЕРА, до роботи було задіяно понад 30 одиниць техніки, які станом на сьогодні, 3 грудня, вже впорались з очищенням магістральних вулиць Сум. Зокрема, звільнили від снігу для руху громадського транспорту вул. Харківська, пр-т Шевченка, вул. Горького, пр-т Курський, вул. Ковпака, вул. Роменська, вул. Іллінська, вул. Білопільський Шлях та вул. Героїв Сумщини.

«Я на роботі з 3-ї години ночі, від громадян – жодної скарги! А це означає, що працюємо у потрібному напрямку. Спочатку ми ввели в роботу піскотруси, що убезпечило проїжджу частину від налипання снігу. Далі випустили на дороги 12 підмітальних машин типу ЗІЛ; 6 МАЗів, що підмітають сніг та водночас посипають дорогу гранотсівом, до речі, використовували суміш гранотсіву з сіллю у відсотковому співвідношенні 1:10; додали 5 МАЗів, що зіскрібають сніг, 2 грейдери з валами 2Т150, 6 великих тракторних та маленьких тротуарних щіток, навантажувачі та екскаватори із боковим відвалом. Наразі працюємо над підчищанням доріг, що ведуть до медичних та навчальних закладів. У разі надмірної кількості снігу буде введено додаткову техніку», – підкреслив директор КП «Шляхрембуд» Олександр ВЕГЕРА.

Міський голова закликав автовласників під час снігопадів не залишати машини уздовж проїжджої частини, аби не перешкоджати прибиранню снігу.