003.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО разом із профільними спеціалістами привітали медиків Сум із Новим роком та Різдвом Христовим.

Посадовці завітали до КНП «Центральна міська клінічна лікарня», КНП «Клінічна лікарня № 5» та до КНП «Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії».

Очільник обласного центру відзначив, що медичні заклади міста є провідними не тільки в області, а й в Україні. Також Олександр Лисенко наголосив, що попри певну проблематику медичної реформи, підтримка з боку міської влади – буде гарантованою.

«По-перше, я хочу привітати вас зі святами, ви як ніхто інший заслуговуєте на відпочинок, адже ви – лікарі, не просто опікуєтесь здоров’ям сумчан, ви рятуєте їх життя! По-друге, дозвольте вам подякувати за те, що утримуєте лідируючі позиції серед медзакладів цілої країни щодо якості надання медичних послуг. Адже недарма англійці стверджують, що система Семашка є найкращою, тобто модель надання медичної допомоги є рівноправною до громадян, незалежно від їх майнового статусу. Щодо медичної реформи, то попереду ще багато випробувань, є певні «але» – одні фахівці відчувають позитивні зрушення від подібних нововведень, інші, нажаль, поки що бачать «мінуси». Втім, міська влада завжди сприятиме розвитку сумської медицини! Волію, щоб медична система, побудована багатьма поколіннями медиків була збережена», – підкреслив керманич міста.

Заступник міського голови Максим ГАЛИЦЬКИЙ зауважив, що кожен робочий день медичного працівника є небезпечним, а тому робітникам лікарень не слід забувати і про власне здоров’я.

«Зичу стійкості духу і витривалості, щоб родинний тил завжди оберігав і підтримував. Піклуйтесь не тільки про здоров’я пацієнтів, а й про своє, адже як кажуть: «Чоботар повинен бути у чоботях» – сказав Максим Галицький.

У свою чергу в.о. начальника відділу охорони здоров’я Наталія КІПЕНКО побажала колегам успіху, наснаги та радощів від улюбленої роботи.

«Від себе хочу побажати, щоб ви як чарівники у білих халатах продовжували дивувати хворих, доводячи, що чудеса – можливі. Стосовно звичайних лікарень бажаю, щоб було менше пацієнтів, а от велика кількість у пологовому будинку – лише вітається», – жартома мовила Наталія Кіпенко.