001.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО привітав сумську громаду із великим святом – Хрещенням Господнім.

Не зраджуючи традиціям, очільник Сум долучився до обряду купання у Пслі, 19 січня. Керівник обласного центру наголосив, що пірнути у річку на Водохреще – це випробування не тільки фізичне, а й духовне, тому той, хто все ж наважився на рішучий крок – людина сильна, стійка та чесна перед Богом.

«Це вже шостий рік поспіль ми разом з дружиною та друзями пірнаємо у воду на Водохреще. Цьогоріч вода тепліша ніж у минулі роки – погода дивує. Впевнений, що одного разу спробувавши купання, наступного – це вже стане традицією у вашій родині. Сумчанам бажаю міцного здоров’я, сімейного щастя та мирного неба. Мрію, щоб свято Водохреща надихнуло українців на досягнення нових цілей та бажань. Щоб відчуття цієї видатної події в історії людства було у кожного в душі та в серці. Я пірнав за нашу громаду, за кожного жителя Сум, щоб у нас все було добре – я це загадував, і хочу щоб про це думали й інші, адже навіть від однієї людини залежить якою буде наша Україна. І головне, щоб ми робили спільну справу не тільки сьогодні, на Водохреще, а й по життю!» – додав посадовець. 

Нагадаємо, у Сумах цього дня було облаштовано дві локації для купання – на р. Псел біля Харківського мосту та поблизу готельно-ресторанного комплексу «Здибанка». За публічною безпекою, порядком та дотриманням правил поводження у воді слідкували правоохоронці та міська водолазна служба, на постах чергували медпрацівники.