0010.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО має намір розвивати професійний та аматорський футбол у Сумах.

Про це йшлось під час брифінгу у прес-залі стадіону «Ювілейний», на якому були присутні сумські посадовці, представники міської Федерації футболу, футбольного клубу «LS GROUP», учасники сумського футбольного фан-руху та вболівальники.

Темою обговорення стало створення міського муніципального футбольного клубу. Як повідомляє голова Федерації футболу у Сумах Альберт МОЛГАМОВ, реалізувати цю ідею прагнули давно, але у зв’язку з певними причинами це не вдавалось. Однак, завдяки ініціативі футбольних фанатів, які торік прийшли на сесію міськради з вимогою відродити професійний футбол в обласному центрі, депутатському корпусу та підтримці керманича міста, справа зрушила з місця.

«Була створена спеціальна комісія, проведено багато перемовин. У результаті було вирішено створити муніципальний футбольний клуб шляхом об’єднання зусиль міста та вже існуючого клубу «LS GROUP», гравці якого за п’ять років показали чимало, як приклад – стали чемпіонами області. В подальшому є ймовірність і щодо зміни назви клубу», – підкреслив голова Федерації.

У свою чергу Олександр Лисенко наголосив, що головна мета міста – відродити футбол та дати можливості для розвитку саме на тому рівні, який він був раніше.

«Ми маємо намір дати старт великому футболу у Сумах. Однак, створення одразу професійного клубу – це не зовсім правильно, все має бути послідовно. Сьогодні починаємо не з нуля, ми починаємо з певного фундаменту, який створений тренерами цієї команди та міською Федерацією футболу. Міська рада наразі готова долучитися та фінансово допомогти, втім, після того, як буде сформовано фінансовий план», – додав посадовець.

Капітан ФК «LS GROUP» Валерій КУЦЕНКО та головний тренер ФК «LS GROUP» Ярослав ПЄСОЦЬКИЙ також зауважили, що це – чудова новина, адже відкриваються нові перспективи не тільки для команди, а й для міста в цілому.

«Ми реально прагнемо, щоб у Сумах був професійний футбол, і щоб це була не просто команда, а сім’я, у складі якої – тренери, гравці, підтримка міста та фанів. Ми, в свою чергу, будемо докладати всіх зусиль, аби такий вид спорту вийшов на новий рівень», – сказав Ярослав Пєсоцький.

Вражені новиною, свою вдячність висловили й учасники сумського футбольного фан-руху.

«Хочемо подякувати за те, що пішли на зустріч – почули людей, особливо молодь. Сподіваємось, що й надалі будете брати участь у розвитку та підтримці команди», – зауважив один із фанів.

Нагадаємо, ФК «LS Group» був створений у 2016 році. Пізніше він став переможцем чемпіонату Сумської області. Надалі команда планує взяти участь у Чемпіонаті України з аматорського футболу та ввійти у вісімку кращих команд України, що дасть право стати учасниками Професіональної футбольної ліги.