0010.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО провів робочу нараду щодо початку ремонту вулично-дорожньої мережі у Сумах у 2020 році.

На зустрічі були присутні заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан ПАК, директор департаменту інфраструктури міста  Олександр ЖУРБА, директор КП «Шляхрембуд» Олександр ВЕГЕРА та радник очільника Сум Анатолій БОНДАР.

«Я хочу щоб наші наради були максимально публічними, а мешканці проінформовані щодо виконаних та запланованих ремонтних робіт. Завдання на 2020 рік – відремонтовані дороги на понад двадцяти вулицях. Від шляховиків вимагаю вчасної та якісної роботи. Вислів «Місто Суми – місто рівних доріг» є принципом нашої діяльності!», – наголосив Олександр Лисенко.

Розпочали нараду із обговорення переліку об’єктів дорожньої інфраструктури, куди включили дороги, які потребують ремонту у першу чергу у поточному році, головний із таких – вул. Харківська, та пропозиції мешканців Сум.

«У 2020 році ми маємо першочергово відремонтувати автошлях на вул. Боровій, що на Хіммістечку, адже там досить великий потік транспорту. Також потрібно звернути увагу на вул. Привокзальна, а саме на ділянку при повороті на Луку та Баранівку, що між двома шляхопроводами. І завершити ремонт на вул. Іллінська, оскільки у минулому році дійшли лише до вул. Данила Галицького. На дані роботи у цьому році заплановано 5 млн 300 тис. гривень. У подальшому ми маємо також вийти на ремонт вул. Білопільський шлях і вул. Нижньосироватська. Окрім цього, ми повинні відреагувати на прохання мешканців – розвантажити дорогу у районі пров. Гетьманський та пров. Косівщинський шляхом створення об’їзного шляху. Не забуваємо і про вул. Брянська, де на заводі працює близько 900 осіб, думаю влітку можна приступити до цього об’єкту», – зауважив керівник обласного центру.

Стосовно проведення ремонтних робіт на вул. Харківський, директор департаменту інфраструктури міста Олександр Журба повідомив, що тендер по даному об’єкту вже проведений і незабаром буде названий переможець.

За словами Олександра Вегери, на виконання робіт із ремонту доріг на підприємстві заплановано задіяти щонайменше п’ять бригад. Ще дві будуть у резерві і у будь-який момент, відповідно до поставлених завдань, зможуть приступити до роботи. У планах комунального підприємства сформувати ще й шосту бригаду, яка паралельно виконуватиме дрібні роботи, на кшталт ремонту під’їзних шляхів, зокрема, до дитячих літніх оздоровниць. Принагідно, директор підприємства доповів і про те, що вже з 25 квітня розпочне свою роботу асфальтний завод. Зміниться і якість роботи, зокрема, робітники укладатимуть новий вид асфальтобетону за допомогою нового сучасного асфальтоукладальника.

У підсумку наради було надано доручення директору департаменту інфраструктури міста Олександрові Журбі визначити кінцевий термін виконання ремонтних робіт та звернути увагу на дорожню розмітку; заступнику міського голови Степану Паку опрацювати питання проблемних дорожніх об’єктів із начальником відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергієм ЯКОВЕНКОМ, у тому числі у приватному секторі, та надати відповідні зауваження і пропозиції.