006.jpg

21 березня міський голова Олександр Лисенко оглянув чергове поповнення автопарку КП «Електроавтотранс».

До міста прибуло 4 нових автобуси середньої місткості, придбаних коштом міського бюджету. Вони мають вийти на лінії вже до кінця тижня.

«Поповнення вкрай необхідне для нашого міста, адже за деякими маршрутами необхідно додавати транспорту, про що надходять чисельні звернення від громадян. Міський парк електротранспорту цьогоріч буде ще поповнюватися, аби вирішити ці проблеми», – сказав міський голова.

За словами в.о. директора КП «Електроавтотранс» Віталія ОДНОРОГА, вартість одного новенького автобуса складає 1,35 млн. грн. Загалом на їх придбання з міської скарбниці було спрямовано 5,4 млн. грн.

Як пояснює начальник відділу логістики та зв’язку Сергій ЯКОВЕНКО, це ще минулорічна ціна. У зв’язку з тим, що з 1 січня 2016 року ввезення і виробництво в нашій країні автомобілів можливо тільки в тому випадку, якщо вони відповідають екологічним нормам Євро-5, вартість нових одиниць буде збільшено. Нову ціну від виробника очікують на рівні 1,5 млн. грн.

«Минулого тижня на маршрутах міста працювали фахівці Харківського національного автомобільно-дорожнього університету. До кінця березня вони мають надати проект моделі маршрутної мережі», – підкреслив Сергій Яковенко.

Міський голова дав доручення, доки триває підготовка до змін на маршрутах міста, забезпечити курсування нових автобусів за напрямком «Аеропорт-Баранівка», с. Ганнівка та Баси. Також розглянути можливість роботи транспорту за напрямком «Добровільна» та «Тополянська».

Нагадаємо, за результатами розгляду петиції щодо придбання транспорту з низькою підлогою, відділом логістики та зв’язку було підготовлено проект рішення Сумської міської ради, яким передбачено придбання у 2016 році за кошти міського бюджету 2 автобусів великої місткості (з низьким рівнем підлоги) на загальну суму 8 млн. грн. Раніше на придбання автобусів з міського бюджету цьогоріч вже було виділено 7,7 млн. грн.