001.jpg

У Сумах міські та обласні посадовці взяли участь у заходах з нагоди Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні.

Зранку міський голова Олександр ЛИСЕНКО, голова обласної державної адміністрації Роман ГРИЩЕНКО, заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО, заступник голови обласної державної адміністрації Сергій БАННІКОВ, депутат міської ради Ігор ПЕРЕПЕКА, військові та громадськість поклали квіти до братської могили «Мати-Батьківщина» та висловили шану полеглим героям.

Потому сумчани зібрались біля пам’ятного знаку воїнам, загиблим у зоні АТО/ООС та у молитві згадали померлих героїв XXI століття .

Вклонились містяни і захисникам років Другої світової війни біля Меморіального комплексу «Вічна слава».

«Я хочу, щоб сумчани не забували те, що викарбувано на Меморіалі вічної слави: «Згадаєм всіх поіменно, горем згадаєм своїм – це потрібно не мертвим, це потрібно живим!». Дійсно, ми не повинні забувати нашу історію, молодь та діти мають будувати своє життя та громадську позицію на прикладах тієї війни, адже ті військові, добровольці та мирні жителі заради нас з вами та миру в Україні віддали найцінніше, що є в людини – своє життя, й водночас цінувати те, що маємо зараз. Разом із тим, ми повинні бути вдячними й тим, хто саме сьогодні боронить територіальну цілісність нашої держави, тому я низько вклоняюсь Героям минувшини та сьогодення!» – наголосив очільник Сум.

Принагідно керівник обласного центру підкреслив, що головне завдання мирного тилового фронту нині – жити як єдиний згуртований механізм та забезпечувати нормальне життя на землі, де наразі є спокій.