006.jpg

У Сумах відбулись урочистості з нагоди 24-ї річниці Дня Конституції України. Участь у святкових заходах взяли міський голова Олександр ЛИСЕНКО, перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО, заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ, військовослужбовці, працівники структурних підрозділів та члени громадських організацій.

Розпочалось відзначення одного з головних державних свят зі вшанування пам'яті загиблих воїнів АТО/ООС, які поклали життя за незалежність та територіальну цілісність країни.

Заупокійний молебень, за всіма захисниками, на Алеї Слави Центрального кладовища міста, відслужили священники сумської єпархії ПЦУ. Потому представники міської, обласної влади та всі учасники зібрання поклали квіти до могил загиблих бійців, пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні та вшанували пам'ять борців за незалежність хвилиною мовчання.

Заходи продовжились урочистостями у сквері ім. Тараса Шевченка.

Тут зі щирими словами вітань до присутніх звернувся міський голова Олександр ЛИСЕНКО. Він наголосив, що молодь завжди буде підтримувати традиції пращурів-козаків, які є авторами першої Конституції 1710 року, і конституціоналістів, які в 1996 році розробили Основний закон країни.

«Ми всі з вами маємо чітке розуміння значимості цього дня! Бо саме Конституція України гарантує нам права бути незалежними, вільними і мати можливість працювати, почувати себе в безпеці, лікуватись та навчатись. Але разом з тим, ми розуміємо і свої обов'язки – боронити свою державу, сплачувати податки, розвивати рідне місто, піклуватися одне про одного. І як ніколи ми розуміємо, що тільки спільними зусиллями та реальними справами ми зробимо наше місто ще кращим, і життя кожного сумчанина комфортнішим», – зауважив очільник Сум.

З нагоди Дня Конституції, за старанність, високі показники та сумлінне виконання своїх обов'язків, грамотами міського голови було відзначено військовослужбовців військової частини А 1476, – старшого механіка, водія 2-ої реактивної артилерійської батареї першого реактивного артилерійського дивізіону Сергія Д'ЯЧЕНКА та командира третього відділення охорони, першого взводу охорони, четвертої роти охорони батальйону охорони військової частини Констянтина СТАРИКОВА.

За сумлінне виконання службових обов'язків, високий професіоналізм, надання безоплатної правової допомоги населенню міста Суми грамотою очільника обласного центру відзначили начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з її надавачами Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олену ЯРЕМ.

Наостанок Олександр Лисенко подякував кожному жителю міста, хто своєю працею доводить, що Суми мають можливості та перспективи. Від імені громади він висловив вдячність лікарям і працівникам освіти, захисникам держави, волонтерам, членам всіх громадських організацій та всім тим, хто наполегливо працює над розвитком міста та розбудовою правової європейської України.