002.jpg

У Міжнародний день музики міський голова Олександр ЛИСЕНКО відвідав дитячу музичну школу № 3, для якої коштом Сумської міської територіальної громади придбали новий рояль.

Інструмент «Yamaha» вартістю 510 тис. грн. з’явився у закладі за ініціативи відділу культури та керівництва музичної школи, яка була підтримана очільником Сум і депутатським корпусом.

Не відреагувати на проблемне питання було неможливо, зауважив Олександр Лисенко, адже для повноцінного навчального процесу потрібен якісний інструмент. До цього у ДМШ № 3 був лише один рояль, та й той відпрацював уже понад 40 років.

«Ми вже давно хотіли зробити добру справу для нашої малечі, адже розуміємо, що в сумських ДМШ мають бути відповідні умови для розвитку талановитих особистостей. Нині така можливість є. Переконаний, прийняте рішення було правильним, адже, як бачимо, з облич юних музикантів, які займаються та користуються цим інструментом, не сходять щирі та яскраві посмішки. І якщо ми, дорослі, можемо собі в чомусь відмовити, то з дітьми так не можна. Сподіваюсь, заняття на роялі стануть великим стартом для творчого, інтелектуального та духовного зростання», – підкреслив очільник Сум.

Керманич обласного центру подякував й викладацькому складу за виховання обдарованої молоді, унікальні знання та вміння, й душу, вкладену у кожного з учнів.

Заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО додала, що від майбутніх маестро відтепер чекають відповідних результатів, зокрема підкорення всеукраїнської та світової сцен. Посадовиця побажала юним музикантам наснаги, невичерпної енергії та креативного погляду на навчальний процес.