Print
Hits: 1524

Реконструкція Театральної площі виконана на 80%.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО сьогодні перевірив перебіг робіт і поспілкувався з замовником і виконавцем робіт.

«Середмістя Сум стане привабливим для місцевих жителів і туристів. Презентація оновленої Театральної площі планується вже цього місяця, попередньо 9 жовтня. Зокрема, сумчани побачать динамічні фонтани, облаштовані пішохідну зону та газони. Все, що було передбачено проєктом, буде зроблено», – зазначив очільник міста.

Начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ розповів, що роботи на площі йдуть за планом. Сьогодні тут тестували систему автополиву газонів. Виконання особисто контролює міський голова Олександр Лисенко, який щодня по кілька разів буває на об’єкті.

Наразі роботи на території перед театром виконані на 80%. До суботи, 3 жовтня, планують досягти 95%. На тоді ж намітили пробний запуск фонтанів.

Також до вихідних замовник і виконавець робіт розраховують завершити замощення.

На площі вже встановили ліхтарі та розставили частину лавочок.

На початку наступного тижня мають намір продовжити влаштування газонів. Паралельно ведуться перемовини з розсадником із Кременчука щодо придбання дерев. Віталій Шилов зазначив, що з дерев, які були на площі раніше, видаляли лише аварійні, що підтверджено відповідними актами.