002.jpg

У Сумах після реконструкції гостинно відчинив двері для відвідувачів Молодіжний центр «Романтика».

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО нагадав, коли постало питання долі будівлі, надходило чимало пропозицій: одні пропонували зробити тут розважальний центр, інші – торговельний і так далі, але рішення було ухвалено винятково на користь громади – відновити в Сумах центр молодіжного, культурно-мистецького, спортивного та освітнього життя міста.

Очільник Сум зауважив, що атмосфера оновленої «Романтики» покликана надихати на нові ідеї та їх подальшу реалізацію. Міський голова подякував депутатському корпусу та всім, хто долучився до реконструкції центру.

«Відкриття «Романтики» – старт приємних змін у молодіжному середовищі міста. Ми створюємо у Сумах якісно нову молодіжну політику. Відтепер наші діти та молодь можуть займатись тут творчістю, спортом, розвиватися розумово, духовно і фізично, цікаво та з користю проводити своє дозвілля. Також передбачено проведення заходів і для поважних сумчан», – зауважив керманич Сум.

До реконструкції та облаштування простору Молодіжного центру підійшли з особливою увагою. У будівлі площею понад 2000 м² укріпили фундамент, налагодили систему опалення, відновили покрівлю, виконали масштабні ремонтні роботи ззовні та всередині, обладнали всім необхідним. Безпосередньо на ремонт мпрямували трохи більше 35 млн грн., на меблі та обладнання – близько 4 млн гривень.

На першому поверсі зробили роздягальню, санвузли, душові, кімнати для занять, танцювальну залу. Є і великий хол, де наразі виставлені світлини «Романтики» до та після ремонту.

На другому поверсі створили концерт-хол із якісними звуком і світлом, гримерки, кафе.

Будівлю облаштували пандусом. Згодом з’явиться ще й спеціальний підйомник, який дозволить людям із інвалідністю потрапити на другий поверх.

«Ми плануємо проведення тут не лише міських, а й всеукраїнських і міжнародних заходів. Запити на це є», – сказала заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО.

Директор міського Центру дозвілля молоді Ігор ГАННЕНКО розповів, що «Романтика» надає можливості для проведення навчальних програм, тренінгів, воркшопів, інтерактивних лекцій, неформальних зустрічей; фестивалей, концертів, шоу-програм, змагань, хакатонів. Також її можна використовувати для проведення шлюбних церемоній.

У звичайному режимі «Романтика» працюватиме з 9:00 до 18:00, а в разі проведення якихось заходів – й довше.

Вже завтра тут відбудеться перший масовий захід – конкурс краси «СтудМіс Сумщини–2020» (перенесено).