004.jpg

У Сумах вшанували пам'ять загиблих за Україну у Другій світовій війні.

Вшанувати славних визволителів України від нацистських загарбників та низько вклонитися їх світлій пам’яті до пам'ятних знаків загиблим воїнам прийшли ветерани, керівники міста та області.

Схилив голову в жалобі за визволителями України і міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

«76 років тому Україна опинилася в епіцентрі жорстоких битв. Ми з вдячністю і сумом згадуємо тих, хто загинув захищаючи нашу країну, вшановуємо тих, небагатьох визволителів, хто ще поруч з нами, хто звільнив державу від нацизму і виховав покоління, яке здобуло незалежність для України», – зазначив посадовець.

Він також подякував захисникам сьогодення, які на Сході відстоюють право українського народу вільно жити у незалежній країні.

Присутні, серед яких перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО та заступники очільника Сум Віра МОТРЕЧКО та Альона ДМІТРЄВСКАЯ поклали квіти до Меморіалу «Мати-Батьківщина», пам’ятнику польським воїнам та до Меморіального комплексу «Вічна Слава».

Також, учасники зібрання низько вклонилися світлій пам’яті всіх, хто загинув у боротьбі за свободу і незалежність країни, та поклали квіти до пам'ятника загиблим воїнам АТО/ООС.