004.jpg

4 квітня відбулася зустріч міського голови Сум Олександра ЛИСЕНКА з послом Королівства Бельгії в Україні Люком ЯКОБСОМ.

Це перший візит поважного гостя до Сум.

Тому керманич обласного центру радо привітав Люка Якобса на сумській землі, а також висловив слова співчуття щодо трагічних подій в столиці Бельгії 22 березня.
Олександр Лисенко розповів про Суми, про інфраструктуру міста та про намір всіляко підтримувати дружні та партнерські відносини з однією із європейських країн – Бельгією.

Посол Королівства Бельгії в Україні подякував за слова підтримки та повідомив про головну мету свого приїзду до Сум.

«Ви обрали європейський шлях розвитку, тому дуже важливо, аби Європа більше дізналася про Україну, як бізнесового партнера. Саме тому я сьогодні в Сумах. Адже ваше місто та країна в цілому дуже перспективні і цей потенціал треба використовувати», - сказав Люк Якобс.

Передусім, наголосив гість, нині Європу надзвичайно цікавлять розробка IT-технологій та альтернативних видів енергії. В цих сферах українцям є чим похвалитися. Проте однією із передумов співпраці є децентралізація влади, що дає можливість доцільно використовувати кошти на місцях.

Директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН висловила сподівання, що ця зустріч має стати початком плідної співпраці. Хоча така вже має місце в історії. А саме 19 століття ознаменувалося великим інвестиційним потоком з Бельгії у сумське машинобудування. Сьогодні, на переконання посадовиці, важливо повернутись до співпраці, що почалася понад століття тому та знайти площину для нових партнерських стосунків. І, за словами Антоніни Кохан, одним із напрямків може бути виховання майбутніх футболістів, оскільки футбольний центр «Барса» вже запрошував фахівців з ФК «Брюгге» для консультування та співпраці.

Пан Посол виявив високу зацікавленість у продовженні таких напрацювань, і попросив додатково поінформувати його з даного питання.

Після спілкування всі присутні вирушили до Сумської обласної філармонії на благодійний концерт в рамках фестивалю «ORGANUM».