004.jpg

Представники міської влади вшанували пам'ять жертв голодоморів в Україні.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО, його заступник Віра МОТРЕЧКО, керуючий справами виконавчого комітету Юлія ПАВЛИК, інші посадовці міської ради, керівництво області, громадськість та духовенство прийшли зранку до скверу Пам’яті жертв Голодомору 1932–1933 років, де поклали квіти, колоски пшениці, кетяги калини та свічки до пам’ятника замореним голодом і провели поминальне богослужіння.

«Злочин Голодомору не підлягає забуттю та прощенню! Ми пам’ятаємо мільйони жертв – дітей, молодь, людей поважного віку – незліченну кількість невинних. Ми вшановуємо їхню пам’ять і знову запевняємо в тому, що ці жертви ніколи не будуть забуті!» – сказав Олександр Лисенко.

Він зазначив, що Голодомор, який був спробою зламати волю та знищити ідентичність українців, – один із найстрашніших злочинів ХХ століття, відгомін якого нині чується на сході України.

«Навіть у ці хвилини на сході нашої держави йде війна, де знову намагаються знищити нас як незалежну державу. Ми ніколи не здавалися, боролися до останнього, витримуючи будь-які натиски та гоніння. Не здамося і зараз», – наголосив очільник міста.

Олександр Лисенко розповів, що, сьогодні ввечері, як і кожного року, його родина приєднається до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам'яті»: за вікном їхнього будинку палатиме вогник нагадування про одну з найтрагічніших сторінок в історії України та їхньої роду, який також зазнав втрат у часи Голодомору.