Print
Hits: 1681

Під час щопонеділкової апаратної нарада очільник Сум Олександр ЛИСЕНКО розпорядився створити у місті постійну комісію з оцінки тарифів на житлово-комунальні послуги.

Очільник Сум зауважив, що наразі в суспільстві триває супротив підняттю тарифів на газ, і на це є відповідна реакція Президента України і Кабміну щодо встановлення єдиної ціни 6,99 грн. за 1 м3 газу. Крім того, як зауважив міський голова, в Сумах вартість опалення одна з найнижчих, і найближчим часом не змінюватиметься.

«Поки в суспільстві обговорюється питання щодо підняття тарифів на газ, я вже зараз можу сказати, що наше теплопостачальне підприємство ТОВ «Сумитеплоенерго» цього опалювального сезону піднімати ціну на опалення не буде», – наголосив міський голова.

Для того, щоб тримати ситуацію з ціновою тарифною політикою на контролі Олександр Лисенко розпорядився створити при виконавчому комітеті на постійній основі комісію з оцінки тарифів на житлово-комунальні послуги, до якої мають ввійти депутати міської ради, члени виконавчого комітету, представники громадськості та експерти з питань тарифів.

«Завдання комісії слідкувати за ситуацією з тарифами, і, в разі підняття цін, виходити з пропозиціями, як урегульовувати питання. Громада повинна бачити, що тарифна політика вивчається на рівні міста і в межах компетенції контролюється органами місцевого самоврядування», – повідомив Олександр Лисенко.

Крім того, очільник обласного центру наголосив, що в даному питанні не повинно бути жодного популізму та інсинуацій.

«Ми з вами повинні розуміти, – щоб була послуга тариф має бути обгрунтованим. Нами вже багато разів обговорювалось питання підняття ціни на опалення, ми створили робочу групу, яка опрацьовувала ситуацію, але всі ми приходимо до висновку, що дійсно, при таких тарифах повинні бути відповідні пенсії і заробітні плати. Це вже питання держави, ми не впливаємо на цей процес, але свою думку будемо висловлювати», – наголосив міський голова.

Зауважимо, окрім створення постійно діючої міської комісії з оцінки тарифів на житлово-комунальні послуги, з ініціативи міського голови та міських обранців на чергове засідання сесії міської ради готується звернення до державних органів влади з тим, аби урегулювати питання підняття тарифів на блакитне паливо.