Print
Hits: 2404

На базі КНП «Сумська районна клінічна лікарня», яка з травня стане міською і називатиметься КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона», розгортають 52 додаткові ліжка для лікування хворих на COVID-19 сумчан і жителів районів.

Для мінімізації ризиків зараження пацієнтів і медичного персоналу, під лікування таких хворих перепрофілювали четвертий поверх лікарні, куди веде окремий вхід. Загалом буде 15 палат на 52 ліжка. У приміщенні влаштовано 39 точок прямої подачі кисню, решту потреби забезпечуватимуть за допомогою кисневих концентраторів. Як повідомив директор медзакладу Володимир ПОЦЕЛУЄВ, хворих на нові ліжко-місця почнуть приймати вже сьогодні по обіді. Потреба в цьому є, адже, за його словами, місця для хворих на коронавірус, які розгорнули раніше в корпусі, де колись розміщувалось інфекційне відділення лікарні № 5, в останні три тижні не пустували. Володимир Поцелуєв запевнив, що недужих є кому лікувати й чим.

«Лікарів, молодшого та середнього персоналу вистачає: буде задіяно в лікуванні хворих у цьому корпусі 68 чоловік. Повідомляємо сьогодні НЗСУ про додаткове фінансування», – сказав він.

Відсьогодні ліжковий фонд для хворих на COVID-19 нараховуватиме 105 ліжок. 

«Тут працює стабільний колектив  і високоякісний кадровий склад. Хочу подякувати йому за те, що відчуває складність ситуації і докладає максимум зусиль для розгортання нових ліжок і забезпечення їх киснем», – зауважила заступник міського голови Тамара ІЩЕНКО.

Водночас директор лікарні запевнив, що вона, як і раніше, надаватиме весь спектр медичних послуг, на які мають договори з НСЗУ. Лікуватимуть сумчан і жителів тих районів, що ввійшли до складу новоутвореного Сумського району.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО нагадав, що з 1 травня КНП «Сумська районна клінічна лікарня називатиметься КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» Сумської міської ради, тож міська влада вже планує виділення закладу коштів на ремонт та придбання устаткування, зокрема – кріоциліндрів.

«Ми щодня працюємо над забезпеченням лікування хворих на коронавірус і розгортанням додаткових ліжок, щоб ніхто не залишився сам-на-сам із хворобою. Тому відкриття нових 52 ліжок дуже важливе. Десь за тиждень будемо готові розгорнути додаткові ліжка в лікарні № 4. Резерви ще є, але не хочу, щоб сумчани легковажили, тому ще раз закликаю бути пильними. Будь ласка, носіть маски і дотримуйтесь усіх протиепідемічних заходів», – зазначив міський голова Олександр Лисенко.

Начальник управління охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО розповіла, що ситуація з захворюваністю на коронавірус залишається складною. Добовий приріст хворих становить від 220 до 300 осіб. Кількість госпіталізацій не зменшується. Щодня таких понад 50.

За даними директора КНП «Клінічна лікарня № 5» В'ячеслава ПЕТРЕНКА, у медичному закладі наразі перебувають 233 хворих. Усього в лікарні розгорнуто 250 ліжок. Завершується ремонт другого поверху поліклініки, де зможуть розмістити ще 20 хворих. Лікарня, за словами директора, повністю забезпечена киснем, антибіотиками та рештою ліків, засобами індивідуального захисту. Завдяки співпраці з Медичним інститутом СумДУ до надання допомоги хворим залучили 20 студентів старших курсів, насамперед тих, хто закінчив медичний коледж і має потрібний досвід.