Print
Hits: 4390

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО проінспектував хід будівництва в 12-му мікрорайоні дитячого садка, який зводять у рамках проєкту «Велике будівництво».

Очільник міста відвідав новий інфраструктурний об’єкт разом із народним депутатом України Ігорем ВАСИЛЬЄВИМ, головою обласної державної адміністрації Василем ХОМОЮ, першим заступником міського голови Михайлом БОНДАРЕНКОМ, начальником управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталієм ШИЛОВИМ та виконавцями робіт.

Олександр Лисенко повідомив, що розвиток міста – це не лише проведення ремонтів та благоустрій. Значна увага приділяється будівництву соціальних об’єктів, серед яких дитячі садочки і школи: «Це новий, оригінальний проєкт, він не є типовим. Його розробили наші дизайнери та архітектори таким, щоб був не схожий на інші. Родзинка в тому, що в садочку максимально використовуватиметься природнє освітлення. Це корисно і для здоров’я дітей, і для їхнього настрою. Важливо, що тут буде і басейн, і тепла підлога. Діти точно хотітимуть сюди ходити, а для нас, батьків, це дуже важливо».

Загальний бюджет проєкту – 58,8 млн грн. Це кошти, які заплановані на спорудження садочка та благоустрій території навколо. У 2020 році міська рада виділила для реалізації цього проєкту 10 млн грн, цьогоріч сума така ж – 10 млн грн. Решта – державне фінансування. У 2021 році з Державного бюджету виділено 21 млн грн.

Ігор Васильєв зазначив, що в таких ініціативах дуже важлива консолідація зусиль.

«На цей обєкт у нас більше 30% коштів – це співфінансування з бюджету Сумської громади. Це важливо і для Державного бюджету, коли частину коштів дає громади. Це показує зацікавленість у реалізації проєкту», – сказав він.

Як повідомив начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій Шилов, наразі виконано 25% штукатурних робіт, 25% електромонтажних робіт, монтується покрівля. Роботи ведуться згідно з планом, щочетверга проводяться наради з підрядною та субпідрядними організаціями для оперативного вирішення питань у робочому порядку.

Такий садочок є унікальним – це розробка архітекторів та дизайнерів із Сум. У ньому, окрім басейну, буде підйомник та ліфт. Такий проєкт єдиний в Україні, завершення робіт планується до кінця поточного року.

Голова громади додав, що разом із АТ «Сумбуд» також планується зведення дитячого садка на вул. Харківська, зараз ведеться робота з узгодження проєкту будівництва. Він буде розрахований на 360 дітей, що допоможе зменшити навантаження на сусідні заклади дошкільної освіти.