002.jpg

Завершилися навчальні збори із сотнями воїнів-резервістів та військовозобов’язаними 150-го батальйону територіальної оборони Сум, яких призвали для вдосконалення військових навиків.

Із вдалим завершенням масштабних зборів з територіальної оборони державних кордонів, військовослужбовців та резервістів привітав міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

«Територіальна оборона – щит нашого суверенітету. Ми всі знаємо, яка зараз напружена ситуація на східному рубежі країни. Я щиро зичу, аби знання і вміння, які ви отримали під час цього двотижневого навчання, не довелося використовувати на лінії фронту. Однак, зрозуміло, що це залежить від багатьох факторів.Переконаний, що зараз тут стоять патріоти, готові у будь-яку хвилину стати на захист національної безпеки нашої країни», – звернувся до резервістів міський голова.

Від імені депутатів міської ради він подякував всім військовикам – учасникам зборів, а також всім хто допомагав в організаційних питаннях.

«Спільно ми показуємо ворогу, що ми єдині в прагненні жити в цілісній і незалежній державі, і впевнено йтимемо до нашої перемоги», – наголосив Олександр Лисенко.

Під час зборів підрозділи територіальної оборони діяли спільно з Державною прикордонною службою України , Національною гвардією, Національною поліцією, Службою безпеки України, Державною службою України з надзвичайних ситуацій та іншими структурами під керівництвом військового комісара Сумського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки та під загальним керівництвом головнокомандувача Збройних Сил України.

У ході підготовки, яка проходила протягом двох тижнів, з 12 по 26 травня, резервісти отримали необхідні знання та навички із загальновійськових практик: підвищили рівень готовності до виконання завдань за призначенням та відпрацювали порядок дій у разі настання воєнної загрози.

У подальшому ці знання можуть бути застосовані резервістами на практиці під час виконання службово-бойових завдань з охорони державного кордону.

За сумлінне виконання військового обов'язку, патріотизм та військову дисципліну грамотами і подяками міський голова відзначив кожного резервіста і військовослужбовця. Окрему подяку він висловив військовому комісару Сумського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Михайлу ПРИТИЦІ та всім, хто допомагав в організації проведення зборів.