004.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО побував на будівництві дитячого садка у 12-му мікрорайоні, який зводять у рамках проєкту «Велике будівництво» за співфінансування держави та громади.

Разом із начальником управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталієм ШИЛОВИМ, керівником будівельної організації Миколою СІРОШТАНОМ, начальником управління освіти і науки Антоніною ДАНИЛЬЧЕНКО очільник міста оглянув об’єкт та обговорив поточний стан будівництва.

Віталій Шилов повідомив, що роботи виконуються планово і навіть з випередженням графіка. Будівельники приступили до монтажу теплої підлоги, укладання плитки, зайнялися фасадними роботами та крівлею.

За словами Миколи Сіроштана, на будівництві задіяно близько 60 працівників, які працюють у півтори зміни.

«Роботи виконуються з випередженням календарного графіка. У термін два місяці ми зробимо дах, фасад, вікна, робимо відмотку навколо будівлі, входи, доукладаємо плитку та приступимо до чистових оздоблювальних робіт», – запевнив керівник будівельної компанії.

Очільник громади наголосив відповідальним за будівництво на використанні в інтер’єрі лише яскравих кольорів, які подобаються дітям, і на негайному плануванні робіт на території закладу. Освітянам Олександр Лисенко доручив без зволікань опрацювати питання придбання для закладу необхідного устаткування та інвентарю, павільйонів та ігрових майданчиків, а також зайнятись питаннями підбору керівника для садка та назви для закладу.

«Треба підготувати відповідні пропозиції на сесію, яка відбудеться в липні. Необхідно врахувати всі потреби, щоб завершити будівництво, як ми і намітили в цьому році. Далі у нас іде планування будівництва інших дитячих садочків, школи у 12-му мікрорайоні, для чого вже виділена земельна ділянка. Розвиток мережі закладів освіти для наших дітей триває», – зазначив Олександр Лисенко.

Антоніна Данильченко зауважила, що освітяни разом із жителями мікрорайону з нетерпінням чекають на відкриття нового садка, адже навколишні заклади дошкільної освіти, № 2 «Ясочка» і № 8 «Космічний», заповнені і є потреба в додаткових місцях для маленьких сумчан.