002.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО разом зі своїми заступниками та працівниками структурних підрозділів міської ради, представниками обласної влади, військовими, волонтерами, громадськими діячами та активними сумчанами долучився до заходів із відзначення 25-ї річниці від Дня прийняття Конституції України.

Від самого ранку посадовці вшанували пам’ять тих, хто відстоював конституційні засади на сході нашої країни та під час Революції Гідності.

По тому заходи з відзначення річниці від Дня прийняття Конституції України продовжилися на майдані Незалежності, де урочисто було піднято прапори.

«Ми маємо величну історію створення Конституції. Ще від часів Пилипа Орлика, коли уклали договір між гетьманом та козацькою старшиною і козаками. Потім була спроба створити конституцію на початку ХХ століття, певні документи писали в радянські часи. Але лише 25 років тому Верховною Радою України було прийнято Основний Закон України. І це не лише про права і свободи, це про «право на самовизначення» і «суверенну волю народу». Я вітаю всіх із цим великим святом. І дякую тим, хто сьогодні стоїть на варті нашого спокою в зоні проведення ООС, тим, хто піклується про хворих у часи пандемії. Тому і бажаю миру, здоров’я та процвітання нашій країні й Сумській громаді зокрема», – привітав усіх очільник обласного центру.

Окрім того, Почесною відзнакою Сумської міської ради за заслуги перед містом ІІІ ступеня нагороджено Олександра ВИСІКАНЦЕВА (командира відділення військової частини А-1499, учасника бойових дій) – за мужність, відданість військовій справі, виявлені під час виконання військового обов’язку та активну громадську діяльність; за високі показники у службово-бойовій діяльності, дотримання законності, міцну військову дисципліну грамотою міського голови нагороджено Максима ЛУКАШОВА (командира 3-го стрілецького взводу стрілецької роти військової частини 3051 Національної Гвардії України, лейтенанта); за сумлінне виконання військових обов’язків, вагомий особистий внесок у справу боротьби зі злочинністю, високий професіоналізм грамотою міського голови нагороджено Валерія ОРИЩЕНКА (начальника сектору логістики Сумського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Сумській області, підполковника поліції); грамотою міського голови нагороджено Миколу ТАЦЕНКА (інспектора чергового чергової частини відділу моніторингу Сумського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Сумській області, майора поліції); за високий професіоналізм, активну громадську позицію, популяризацію гуманних цінностей у суспільстві нагороджено Володимира БАБЕНКА (голову правління ГО «Координаційна рада осіб з інвалідністю Сумської області»); за значну підтримку Збройних сил та військових формувань України, участь у забезпеченні обороноздатності держави, високий патріотизм, активну громадську позицію та волонтерську діяльність Почесною відзнакою Сумської міської ради за заслуги перед містом ІІ ступеня відзначено Олександра КУКСУ (заступника директора ДП «Сумський агролісгосп», член ГО «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Сумській області», учасника бойових дій).

Також учасники заходу поклали квіти до пам'ятника українському поету, письменнику та художнику Тарасові Шевченку, який за допомогою своєї творчості відстоював українські цінності та став родоначальником революційно-демократичного напряму в українській літературі.