Print
Hits: 3584

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО проінспектував хід виконання робіт із заміни тротуарного покриття на вул. Троїцька та вул. Р. Атаманюка.

Як повідомив очільник міста, одним із пріоритетних напрямків роботи міської влади є створення комфортних умов не тільки для автомобілістів, а й для пішоходів. Тому роботи з благоустрою тротуарів зараз ведуться в різних мікрорайонах міста.

«Тротуар по вул. Троїцька був у такому стані, що вже не витримував жодної критики. Ми ухвалили рішення спочатку зробити більш проблемний бік. У нас наразі така стратегія дій – ремонт тротуарів разом із дорогами. Багато хто каже, що спочатку потрібно робити дороги. І я з цим погоджуюся, але без заміни тротуарного покриття неможливо це робити, бо у нас більше пішоходів ніж тих, хто має автомобілі. І ми хочемо, щоб люди мали можливість рухатися нормальними рівними тротуарами нашого міста», – сказав Олександр Лисенко.

Директор департаменту інфраструктури міста Олександр ЖУРБА зазначив, що проєктно-кошторисна документація по тротуарному об’єкту по вул. Троїцька виготовлялася частинами – від вул. Леваневського в бік до майдану. Незалежності. Було проведено тендер, роботи проводять КП «Шляхрембуд» та ФОП Щербаков. Загальна протяжність тротуарів по вул. Троїцька приблизно 1,7 км. Цьогоріч ремонтними роботами буде охоплено 40–50 % від загального обсягу робіт по цій вулиці, загальна сума запланованих коштів у поточному році на цей об’єкт – близько 3,5 млн грн.

По вул. Романа Атаманюка ведуться роботи з облаштування тротуару від пр-ту Курський через ринок. Обсяг робіт на даному об’єкті – 1300 м2, а загальна сума виділених коштів – близько 1,5 млн грн. Тут виконувалося перенесення комунікацій, видалення старих дерев, що передувало ремонту тротуарного покриття.

Керівник громади також додав, що завершено ремонт по вул. Металургів, Розробляється проєктно-кошторисна документація щодо ремонту тротуарних об’єктів по вул. Леваневського, вул. Привокзальна та вул. Іллінська. По пр-ту М. Лушпи планується в комплексі ремонт проїжджої частини та тротуару.

Олександр Лисенко сказав, що в планах також ремонти тротуарних об’єктів у центральній частині міста. Наразі ремонтується зупинковий комплекс поблизу вул. Соборна.

Загалом для виконання робіт із ремонту тротуарів у 2021 році в Сумах заплановано понад 15 млн грн. Наступного року планується цю суму збільшити за рахунок того, що деякі об’єкти є перехідними.

Міський голова запевнив, що міська влада буде і надалі проводити роботи щодо ремонту тротуарів, щоб мешканці в усіх мікрорайонах міста відчували, що вони живуть там, де про них піклуються і дбають про їхній комфорт та безпеку.