Print
Hits: 3092

Для комунального підприємства закуплено 3 одиниці техніки: два «МАЗи» та один екскаватор-навантажувач.

Перші дві укомплектовані піскотрусом, відвалом, щіткою, останній – зимовим відвалом, фрезою, що дозволить використовувати цю техніку взимку як снігоприбиральну, влітку – як навантажувальну.

За словами міського голови Олександра ЛИСЕНКА, на придбання такої техніки, включаючи навісне обладнання, з міського бюджету спрямували 9 млн. грн. Вона не лише зручна та ефективна у використанні, але й дозволяє в 3-4 рази заощаджувати на пально-мастильних матеріалах.

Як повідомив директор комунального підприємства Олександр ВЕГЕРА, основна закупівля техніки для підприємства була ще у 1990 році, далі незначне її поповнення здійснили останній раз у 2002 році.

«Нині на підприємстві близько 100 одиниць старої техніки, яка виконує лише окремі функціональні обов’язки – є техніка для підмітання, посипання, прибирання снігу. 30-40 машин нового зразка, які виконують ці з самі функції, але чотири в одному, повністю б вистачило для забезпечення потреб міста», – зазначив керівник КП «Шляхрембуд».

Для прикладу, вже розпочато роботи з капітального ремонту вул. Березовий гай (вул. Менжинського). За допомогою 2 одиниць нової техніки, яка вже вчора вийшла на лінії, було вивезено більше 600 т щебеню. Для виконання такої задачі необхідно було б щонайменше 5 старих машин.

«Це яскравий приклад ефективного використання бюджетних коштів. Ми і в подальшому плануємо придбавати техніку для наших комунальних підприємств. КП «Шляхрембуд» в цьому році очікує ще й новий грейдер», – додав Олександр Лисенко.