007.jpg

Керманич Сум Олександр ЛИСЕНКО вручив учасникам XXXII літніх Олімпійських ігор–2020 та їхнім тренерам Почесні грамоти міського голови та цінні подарунки.

Легкоатлетів Олександра ПОГОРІЛКА (тренери Олег БІЛОДІД та Світлана КОРЖ) та Ігоря МУСІЄНКА (тренер Дмитро КОРНІЄНКО) й спортсмена зі стрільби з луку Олексія ГУНБІНА (тренер Євгеній ГАРКУША) відзначили за визначний особистий внесок у розвиток і популяризацію спорту, сприяння розбудові олімпійського руху в Україні та участь в літніх Олімпійських іграх (м. Токіо, Японія).

«Уся Україна спостерігала за успіхами наших спортсменів – нам є ким пишатись! Впевнений, що сумчани запитували себе, що потрібно для того, аби стати членом збірної, а тим більше олімпійцем? Я думаю потрібно наполегливо працювати, мати силу волі та бажання, й, звісно, хист, та, що не менш важливо, – здоров’я. Тож хочу щиросердно подякувати за те, що досягли такого рівня! Й зазначу, герб нашого міста – три сумки, тож ми готові приймати нагороди – золоту, срібну й бронзову, бажано не по одній», – жартома, зауважив міський голова.

Також очільник міста повідомив про те, що розпорядженням міського голови двоє олімпійців, які проживають постійно в Сумах – Олексій Гунбін та Ігор Мусієнко – отримають від громади грошову винагороду в розмірі по 50 тис. грн кожен. Принагідно посадовець зазначив, що спортивна еліта може розраховувати на підтримку міської влади в будь-яких питаннях.

Цього дня за вагомий особистий внесок у розвиток і популяризацію фізичної культури й спорту, багаторічну плідну професійну діяльність, відданість справі та підготовку спортсменів високого класу тренери-викладачі олімпійців також отримали подяки голови Сумської обласної державної адміністрації, а самі спортсмени – сертифікати на отримання грошової допомоги. Від імені голови Сумської обласної ради їм також передали цінні подарунки.

Нагадаємо, Олімпійські ігри–2020, які мали відбутися у минулому році, втім через пандемію COVID-19 були перенесені на 2021 рік, проходили з 23 липня по 8 серпня. Загалом під час змагань розіграли 339 комплектів нагород в 33 видах спорту. Україну представили 157 олімпійців у 25 видах спорту (30 дисциплінах), троє з них захищали честь Сумщини.