004.jpg

21 квітня сумчани зустріли 21 гуманітарний вантаж від Благодійного фонду «Help-Point Sumy».

На кордоні Сумської області та Чернігівської областей на волонтерів чекали заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ, депутат міської ради Олександр ЗІМЕНКО та президент об’єднання «Help Point Sumy» Маріанне ПІФФАРЕТТІ.

«Вдячна вам, а у вашій особі і всім вашим землякам, за те, що не втомлюєтесь допомагати сумчанам. Ми, як міська влада, докладаємо максимум зусиль, аби соціальна інфраструктура (заклади медицини, освіти, установи для інвалідів і людей похилого віку) були комфортними та приязними для містян, утім, власних ресурсів для цього у міста замало, а ваша допомога потрібна та доречна. Тож, іще раз дякую вам від керівництва міста та всіх сумчан», – зазначила, звертаючись до водії-волонтерів заступниця очільника Сум.

21-й гуманітарний вантаж (39 тон 240 кг) із Волена до Сум доправили 10 волонтерів (серед яких дві жінки) п'ятьма вантажівками. У машинах, розповіла Маріанне Піффаретті, різноманітне устаткування для медичних закладів, меблі для шкіл, речі для інвалідів, для пожежників і рятувальників, дитячі іграшки, швейні машинки тощо. Загалом – кілька сотень найменувань. Загальна вартість вантажу складає 226,1 тис. грн. Все, хоч і було у вжитку, але в гарному стані.

Це перший цього року гуманітарний конвой зі Швейцарії. Наступний прибуде до Сум у вересні. Буде 22 за рахунком і очікується орієнтовно 22 числа.

Нагадаємо, благодійники зі Швейцарії допомагають сумчанам із 2004 року. Рік потому був створений Благодійний фонд «Help-Point Sumy», який відтоді опікується збором і доправленням гуманітарного вантажу. Головна мета – надання допомоги медичним закладам, правоохоронцям, установам міста та області, від роботи яких залежить здоров'я, безпека та життя людей.