007.jpg

У Сумах біля КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» відкрили сквер Лікаря Олександра Ємця, який майже чверть століття очолював цей медичний заклад.

Вшанувати пам'ять талановитого медика, мудрого керівника, люблячого чоловіка та батька, щирого друга прийшли його рідні, близькі, колеги, однодумці, товариші.

Дружина Почесного громадянина Наталія ЄМЕЦЬ, яка є очільницею благодійної організації «Благодійний фонд Олександра Ємця», подякувала всім за те, що знайшли час та можливість вшанувати світлу пам'ять її чоловіка: «Він кожному дарував віру, надію та любов. У нього було дуже багато планів, адже він жив роботою. І мрія про сквер. Не зовсім такий, не так він хотів вас усіх тут зустрічати. Але йому хотілося, щоб тут бавилися діти, набиралися сил перед одужанням. Добрі діла робляться тихо. Тому сьогодні я хочу подякувати кожному, хто долучається до благородної справи і допомагає дітям».

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО зазначив, що рік тому громада Сум втратила одного з найкращих лікарів і, в той же час, чесну і порядну людину, до якої можна було звернутися за дружньою порадою і теплим словом: «Він повсякчас усім допомагав, завжди відгукувався. Олександр Михайлович залишиться в нашій пам’яті завжди посміхненим. Кажуть, що в історії немає людей, а є біографії, з яких складається історія вчинків, поведінки, життя, мрій, результатів. Він мріяв про реабілітаційний центр для дітей, про операційні відділення – планував своє життя разом із людьми. Те, що він робив як пересічна проста людина, як головний лікар, як друг і товариш – все це є результативним. Бо він думав про інших більше, ніж про себе. Ця страшна хвороба, яка і досі вбиває сотні сумчан, забрала і його. Але він назавжди залишиться в нашій пам’яті».

Очільник громади подякував «Благодійному фонду Олександра Ємця» та всім тим, хто долучився до створення скверу.

Висловити слова співчуття рідним, близьким, друзям, колегам Олександра Ємця прийшли також народний депутат України Ігор ВАСИЛЬЄВ, заступник міського голови Тамара ІЩЕНКО, засновник групи компаній «Технологія» Володимир ЗАЄЦЬ, керівники лікувальних закладів міста, депутати міської. районної та обласної рад.

Присутні вшанували пам'ять Заслуженого лікаря України, Почесного громадянина міста Суми Олександра Ємця хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку в новоствореному сквері.