Print
Hits: 3550

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО відвідав дитячий садок «Світлячок» у 12-му мікрорайоні, який готують до відкриття.

Очільник громади разом із начальником управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталієм ШИЛОВИМ, начальником управління освіти і науки Антоніною ДАНИЛЬЧЕНКО, завідуючою закладом дошкільної освіти «Світлячок» Оксаною ЛОГВИНЕНКО та представниками підрядної організації перевірили хід виконання робіт, які нині ведуться в новому закладі дошкільної освіти.

Роботи по зведенню садочка розпочалися в червні минулого року. Наразі він знаходиться на стадії 100% готовності. Окрім того, закінчуються роботи з часткового благоустрою території, решту продовжать наступного року.
Віталій Шилов повідомив, що наступного тижня запланована здача об’єкта в експлуатацію.

Олександр Лисенко сказав, що інспекція садочка відбувається в рамках останніх приготувань – у закладі вже ведеться прибирання, розставляють меблі. Сама будівля є унікальною, адже в ній передбачені широкі коридори, просторі зали, по-сучасному сплановане внутрішнє розміщення в групах, максимальна інсоляція, ефективне утеплення.

Завідуюча закладом дошкільної освіти «Світлячок» повідомила, що садочок виглядає сучасно та гармонійно не тільки ззовні, а й зсередини: «Всі меблі, які завезені в дитячий заклад, зроблені з екологічної сировини, без фарби, лаку та неякісних матеріалів. Також ми використовуємо всі новітні технології для того, щоб наші діти зростали в сучасному просторі – у нас його багато, є можливість, щоб малюки розвивалися, рухалися більше, використовували дидактичні ігри. Дуже багато придбано сучасних матеріалів – це і мультимедійні дошки, й інтерактивні килимки».

Голова обласного центру зазначив, що наразі вирішуються процедурні моменти, після чого вже буде можливість відкрити садочок для відвідування: «Це процедура подання до Державної інспекції архітектури та містобудування України всіх документів, які завантажуються через «Дію». Це робиться для того, щоб отримати відповідний сертифікат готовності. Після цього управління капітального будівництва та дорожнього господарства звертатиметься до департаменту забезпечення ресурсних платежів, де готується відповідний проєкт рішення на засідання сесії міської ради про прийняття на баланс уже збудованого садочка. Ці всі заходи будуть швидко проведені після того, як буде вже відповідь з Києва, адже це процедура, яка згідно з Законом має бути виконана».

Міський голова сказав, що будівництво садочка на цій території вирішує проблему завантаженості сусіднього закладу дошкільної освіти. Тому є необхідність побудови таких об’єктів і в інших частинах міста: «Будівництвом і введенням в експлуатацію даного садочка ми вирішуємо проблему 12-го мікрорайону. Наступного року плануємо облаштовувати територію так само, як і в новому садочку, у сусідньому закладі – садочку № 2 «Ясочка».Також опрацьовуємо питання будівництва закладу дошкільної освіти по вулиці Харківській з компаніями-забудовниками, які ведуть свої роботи поблизу. Я думаю, що зміни до детального плану територій дозволять нам це зробити, а депутати підтримають це рішення. Ми розв’язуємо проблему нестачі місць у дитячих садочках по всій громаді послідовно та стратегічно».

Нагадаємо, міський голова Олександр Лисенко наголосив на необхідності розвивати мережу дошкільних навчальних закладів у Сумах, адже в цьому є потреба