007.jpg

У Сумах напередодні відзначення 30-річчя Збройних Сил України та Міжнародного дня волонтера відбулись урочисті заходи.

Зранку міський голова Олександр ЛИСЕНКО, керівники області, військовослужбовці, представники правоохоронних органів і громадських організацій, волонтери, духовенство зібрались на Алеї Героїв, де покладанням квітів і хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих воїнів, які не повернулися додому із зони бойових дій на Сході держави.

Потому в Сумському національному академічному театрі ім. Щепкіна відбулись урочисті заходи, де очільник громади звернувся до присутніх військовиків із вітальним словом: «Ми розуміємо, що здолати ворога ми можемо тільки разом, і є такий вислів, – немає міцної армії без міцного тилу. Я дякую всім волонтерам, які за покликом душі допомагають нашим Збройним Силам. Це дуже важливо і заслуговує найглибшої поваги, коли ніхто не просить, а люди віддають все, що є. На жаль, ми не можемо сказати, що сьогодні в Україні мир і спокій. Проте, я переконаний, що завдяки сильній армії і міцному тилу Україна переможе».

Олександр Лисенко зазначив, що міська влада не стоїть осторонь проблем військовиків, – у Сумах щорічно з бюджету громади виділяють 21 млн грн. цільової матеріальної допомоги на придбання житла бійцям, – по 350 тис. грн кожному.

«Відрадно, що і на державному рівні розпочинає працювати програма підтримки житлом наших військовослужбовців. Представники усіх органів влади повинні бути єдиними у прагненні допомогти захисникам держави», – сказав міський голова.

У переддень свята усім бійцям ЗСУ та волонтерам міський очільник побажав мирного неба, міцного здоров’я, добробуту, стійкості духу та нових звершень в ім’я цілісної і незалежної України.

З нагоди свят Олександр Лисенко відзначив військовослужбовців і волонтерів Почесними грамотами та подяками міського голови.