0010.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО передав гвардійцям військової частини 3051 Національної гвардії України сучасні технічні засоби.

Вони мають значно підвищити показники виконання нацгвардійцями безпосередніх завдань із охорони громадського порядку, конвоювання, екстрадиції, охорони підсудних та охорони органів державної влади.

Серед нового обладнання: нагрудні індивідуальні відеореєстратори, металодетектори, службові планшети, мобільні телефони та інші технічні засоби.

Передаючи обладнання, очільник громади відзначив, що влада територіальної громади допомагала і завжди допомагатиме Національній гвардії та Збройним Силам України. Для цього вже кілька років у Сумській міській ТГ реалізується відповідна цільова програма «Правопорядок».

«Забезпечувати безпеку громадян – спільна справа міської влади і Національної гвардії України. Підрозділи частини залучені до патрулювання міста, що значно покращує криміногенну ситуацію у Сумах. Окрім того, військові допомагають нашим структурним підрозділам і правоохоронним органам контролювати ситуацію з дотримання протиепідемічних норм, що також дуже важливо, зважаючи на умови карантинних обмежень. Тож, впевнений, ці нові технічні засоби, придбані коштом бюджету громади, стануть вам у нагоді під час виконання службових завдань», – зауважив Олександр Лисенко.

Нині все отримане обладнання, яке буде використовуватися гвардійцями під час охорони громадського порядку, готове до роботи.

«Вже сьогодні гвардійці заступають на службу з охорони громадського порядку з новою технікою. Це серйозне підсилення для наших підрозділів, це, так би мовити, рух у ногу з часом. Звісно ми вдячні владі територіальної громади за таку суттєву підтримку та допомогу. Адже ми всі розуміємо – йдеться, передусім, про безпеку наших громадян на вулицях міста», підкреслив командир військової частини, підполковник Євген КАЗАНЦЕВ.

Зауважимо, на придбання нового устаткування депутати міської ради виділили 170 тис грн. Загалом, цього року на потреби військової частини депутатський корпус спрямував більше 700 тис грн. Ці кошти витрачені на придбання, ремонт техніки та приміщень військової частини.