Print
Hits: 3206

З понеділка, протягом п’яти днів, у Сумах видаватимуть продуктові набори від держави родинам із дітьми до 3-х років, місце проживання яких зареєстровано в межах Сумської міської територіальної громади

Як розповів заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ, завдяки співпраці з Головним гуманітарним штабом та Департаментом агропромислового розвитку Сумської ОВА громада отримала 7 т м'ясних консервів, що дало змогу доформувати 3200 продуктових наборів. При визначенні їх отримувачів зважали на те, аби наявної кількості вистачило, щоб повністю забезпечити певну категорію містян. Цьому критерію відповідала категорія сімей із дітьми віком до 3-х років, тож, саме їм наступного тижня й видаватимуть продуктову допомогу від держави. Станіслав Поляков зауважив, що раніше таку категорію якщо й забезпечували гуманітарною допомогою, то це було дитяче харчування. До того ж у таких сім’ях, зазвичай, один із батьків перебуває у декретній відпустці  й допомога продуктами не буде зайвою.

«Ми видаємо набори в залежності від того кількісного складу категорії, яку ми зможемо повністю забезпечити. До пенсіонерів ми обов’язково повернемося, коли буде відповідна кількість наборів. Таких людей 13 тисяч, а наборів 3 тисячі, якщо стали б їм видавати, це був би ажіотаж серед цієї категорії, багато незадоволених, кому допомоги не вистачило. Наразі ми очікуємо на надходження наступної партії наборів від Полтавської ОВА», – зазначив заступник міського голови.

Наступного тижня, з 19 по 23 вересня, продуктові набори від держави видаватимуть сім’ям із малюками, яким на момент видачі не виповнилося 3 роки.

Отримати таку допомогу можна буде у визначені дні з 9:00 до 16:00 у трьох пунктах видачі:

З собою необхідно мати наступні документи:

Отримати продуктовий набір може довірена особа, якій необхідно буде пред’явити оригінали документів того, для кого передбачений набір, та свій паспорт.

Склад наборів визначений Постановою КМУ № 328, але вигляд складників може відрізнятися в залежності від виду продукції та виробника.

Станіслав Поляков наголосив на тому, що набори видаються один раз, то ж родини, які їх уже отримували як пільговики, зробити це повторно не зможуть. Також посадовець зауважив, що це допомога винятково родинам, які зареєстровані в Сумській міській тергромаді, і отримати можна один набір на сім’ю.

Заступник міського голови закликав сумчан не йти масово за наборами в перші дні, аби не створювати черг.

Також Станіслав Поляков звернувся до отримувачів із проханням не забувати про масковий режим і дотримання соціальної дистанції та попередив, що на час тривоги видачу наборів призупинятимуть.

Загалом у травні – червні в сумській громаді видали різним категоріям громадян 34814 проднаборів від держави (13294 – надійшло від Полтавської ОВА, 21520 – сформували в Сумах).

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет

***

Приєднуйтеся: