Print
Hits: 1194

Очільник Сумської міської територіальної громади Олександр ЛИСЕНКО в режимі онлайн взяв участь в панельній дискусії під час IX Всеукраїнського форуму місцевого самоврядування, який відбувся у Львові.

Захід став платформою для обговорення викликів та перспектив розвитку міст в Україні під час війни. Протягом двох днів спікери (народні депутати, голови територіальних громад, експерти, представники міністерств) під час панельних дискусій говорили про стратегію та повноваження міст під час війни, фінансування та економічний розвиток громад, енергетичну безпеку тощо.

Олександр Лисенко став одним зі спікерів під час обговорення питання опалювального сезону 2022 – 2023 років. Він зазначив, що в Сумах ведеться робота за цим напрямком уже не один місяць. Наразі опрацьовуються можливості альтернативного опалення лікарень та інших комунальних закладів й установ.

Також він повідомив, що влада громади розглядає різні варіанти проходження опалювального сезону, тому значну увагу приділяють і внутрішньобудинковим комунікаціям: «Я думаю, що будемо дуже-дуже уважно ставитися до всіх деталей включно з електромережами будинків, тому що розуміємо, що буде багато людей користуватися обігрівачами. Сподіваємося, що витримаємо і все зробимо на належному рівні».

Окрім того, голова громади розповів про проблему із забезпеченням лімітів вугілля з боку ДП «УкрВугілля», тому міська рада готує звернення до підприємства, аби вирішити цю ситуацію.

***

Приєднуйтеся: